Hulp nodig? Bel nu naar 085 048 61 00
  • Klanten beoordelen ons met een 9,7
  • Incl. aflever- en ophaalkosten
  • Vandaag besteld, morgen geleverd
  • Inclusief 4 weken huur
  • Bezorging door heel Nederland

PRIVACY- & COOKIEVERKLARING Afvalcontainer-Holland.nl

November 2020

Via onze webwinkel Afvalcontainer-Holland.nl worden privacygevoelige gegevens oftewel
persoonsgegevens verwerkt. Afvalcontainer-holland.nl is onderdeel van Spelt Afvalgroep B.V. en is de
verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. De hoofdvestiging is gevestigd op Blokland 18, 2441
GG Nieuwveen. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en
gebruiken en met welk doel bij de webwinkel afvalcontainer-holland.nl.

Spelt Afvalverwerking b.v. vindt het belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met
persoonsgegevens. Wij zijn dan ook zeer zorgvuldig met het verwerken en beveiligen van deze
gegevens en houden ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt.

Dat betekent dat wij:

  • Duidelijk onze doeleinden specificeren voordat wij persoonsgegevens verwerken. Dit doen
    wij via deze privacyverklaring.
  • Onze verzameling van persoonsgegevens beperken wij alleen tot de persoonsgegevens die
    nodig zijn voor wettelijke doeleinden.
  • Wij vragen eerst uitdrukkelijk om toestemming om persoonsgegevens te verwerken in
    gevallen waarin toestemming is vereist.
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om persoonsgegevens te beschermen en wij eisen
    dat ook van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken.
  • Jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden,
    aan te passen of te verwijderen.

Gegevensverwerking
Hieronder kun je lezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken, waar opslaan, of opgeslagen
worden door een partner van Afvalcontainer-Holland.nl, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken
en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

1. WooCommerce, Feka en Rubosoft
Onze webwinkel is ontwikkeld in de e-commerce omgeving van WooCommerce. Persoonsgegevens
die je ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden niet met deze partij
gedeeld. Daarnaast heeft WooCommerce ook geen toegang tot jouw gegevens. Het WooCommerce
platform wordt gehost op een server die wij huren bij Feka.
De persoonsgegevens die op deze server worden opgeslagen hebben puur betrekking op het
afhandelen van een bestelling. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij jouw
persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij zetten jouw bestelling vanuit
WooCommerce door aan ons logistieke systeem Rubosoft om de bestelling in te plannen zodat de
container bezorgd kan worden door 1 van onze chauffeurs. De gegevens die wij in WooCommerce en
Rubosoft bewaren zijn:

Naam
Adres
Plaats
Postcode
Land
Telefoonnummer
E-mailadres
Betaalmethode

2. Bewaren van gegevens bestelling
Wij bewaren deze persoonsgegevens tot zes maanden nadat jouw bestelling is afgerond.
Inzage data bestelling
Deze data kan alleen worden bekeken door de afdeling verkoop en planning van Spelt
Afvalverwerking b.v.. Deze zal alleen deze data bekijken wanneer er een fout is ontstaan tijdens een
bestelling om ervoor te zorgen dat de bestelling uitgeleverd kan worden.

2.1 Gebruik van data bestelling.
De afdeling marketing kan gebruik maken van deze persoonsgegevens, maar dit gebeurt niet op
persoonsniveau.

3. Jouw account
Voor optimaal gebruik van onze webwinkel word je gevraagd om een account aan te maken in onze
webwinkel. Voor het aanmaken van een account vragen wij de volgende gegevens:

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Naam
E-mailadres
Ingeschreven op de nieuwsbrief

3.1 Bewaren van gegevens van jouw account
Deze gegevens bewaren wij totdat het account door de eigenaar gesloten wordt of totdat er
opdracht wordt gegeven tot het verwijderen van het account.
Inzage van gegevens van jouw account
Deze data kan alleen worden bekeken door de afdeling planning en verkoop. Deze zal alleen deze
data bekijken wanneer er een fout is ontstaan in het desbetreffende account of om op verzoek van
de eigenaar het account aan te passen of te verwijderen.

3.2 Aanpassingen jouw account
Je kunt je accountinformatie aanpassen wanneer je dat wilt via jouw accountpagina.
Toestemming
Door een account aan te maken, geef je ons toestemming om deze persoonsgegevens op te slaan.
Door het opslaan van deze data kunnen wij voor je een zo gepersonaliseerd mogelijke webwinkel
ervaring genereren.

4. Infraworks
Voor onze boekhouding maken wij gebruik van het software pakket Infraworks. Vanuit
WooCommerce wordt data geëxporteerd naar Infraworks. Dit gebeurt via een beveiligde
dataverbinding met SSL-encryptie om ervoor te zorgen dat tijdens het exporteren deze
persoonsgegevens niet door een onbekende partij onderschept kan worden. De gegevens die wij in
Infraworks bewaren zijn:

Naam
Adres
Plaats
Postcode
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Bewaren van gegevens
Deze persoonsgegevens worden opgeslagen op een lokale server. Deze gegevens worden door de
Belastingdienst gezien als basisgegevens die wij wettelijk verplicht zijn zeven jaar te bewaren.
Inzage
Deze data kan door afdeling verkoop worden ingekeken voor het uitleveren van jouw bestelling,
daarnaast heeft de afdeling administratie en planning toegang tot deze persoonsgegevens.

5. Mollie
Overige persoonsgegevens met betrekking tot jouw bestelling zoals bijvoorbeeld jouw
rekeningnummer wordt opgeslagen op de server van het third-party payment systeem van
Mollie.
Alleen Mollie kan alle gegevens inzien met betrekking tot de betaling. Het enige waar wij
inzage in hebben is de betaalmethode en of de betaling geslaagd is. Deze inzage is bij ons intern
beperkt tot de afdeling administratie.

6. Statistieken en profilering
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website. Wij gebruiken Google Analytics en
Hotjar om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Met deze statistieken verbeteren we
onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen jouw
persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over je te weten te komen, maar wij hebben
Google of Hotjar niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google
of Hotjar diensten.
Uiteraard zullen wij jouw privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet? Dan kun je dit altijd aan
ons melden of aangeven tijdens de cookiemelding op onze website.
Inzage
Deze statistieken houden wij bij aan de hand van jouw IP-adres en is daarmee niet aan jouw persoon
gekoppeld, maar aan het identificatienummer van jouw modem. Dit doen wij op basis van jouw
toestemming (welke wel of niet kan worden gegeven in de cookiemelding op onze website).
Deze gegevens worden opgeslagen op de server van Google of Hotjar. Wij bewaren deze informatie
voor veertien maanden.

7. Reclame en nieuwsbrieven
Wij houden graag onze klanten en consumenten op de hoogte van ontwikkelingen binnen ons bedrijf
en sturen graag reclame omtrent producten die momenteel bij ons in de spotlight staan. Deze HTML
opgemaakte nieuwsbrieven versturen wij via Copernica.
7.1 Copernica
Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen, nieuwe producten of diensten. Dit doen wij
per e-mail. Voor deze e-mails dient je zich eerst in te schrijven en toestemming te geven voor dat je
deze ontvangt. Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een
link om je af te melden.
7.2 Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij jouw persoonsgegevens onder
geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn
(bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).
7.3 Statistieken
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel.

8. Cookies
Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen
opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer
bezoekt.
Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies.
Hierbij zullen we vragen om jouw akkoord voor het gebruik van deze cookies.
Uitschakelen
Je kunt via jouw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze
webwinkel werken dan niet goed meer.

9. Wijzigingen in onze privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het
verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze
wijzigingen op de hoogte bent. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

10. Inzage, wijzigen of verwijderen van jouw gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kunt je altijd contact
met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.
Je hebt de volgende rechten:
– Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
– Inzage in de precieze persoonsgegevens die we van jou hebben
– Het laten corrigeren van fouten
– Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
– Het intrekken van toestemming
– Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
– Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van
de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

11. Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heeft je het recht om een klacht in te
dienen. Dit kan bij onze afdeling verkoop. Ook heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de
toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Spelt Afvalgroep B.V.
T.a.v. afdeling verkoop
Blokland 18
2441 GG Nieuwveen NL
Tel:0172-539541
E-mail: contact@spelt.nl